Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Şehriye Çorbası

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şehriye (ister arpa ister tel)
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Nane
  • Sıvı yağ
  • Kara biber (isteğe bağlı)

Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Yağı ve salçayı bir tencereye koyun ve biraz kavurun. Üzerine domatesleri koyun. Ve onları da 1 dk kavurun. Sonra 6 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın tam kaynamak üzereyken şehriyeleri atın ve 7-8 dk kaynatın en son üzerine tuz ve baharatları atın. Ve servise hazır. ☺️

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz