Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Şeker Pare

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Şeker Pare Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 2 tane yumurta (1 tam, diğerinin akı)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon

Şeker Pare Tarifi Yapılışı

Tatlımızın  hamurunu yoğurmadan önce şerbet için gerekli malzemeleri bir tencere koyarak kaynatalım, kaynayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Hamur için; yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvı yağı, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kap içerisine ilave ettikten sonra iyice karıştıralım. Karıştırdığımız karışıma azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, top şekline getirip, tepsi içerisine dizelim. Dizmiş olduğumuz topların üzerine yumurta sarısı sürelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen şekerpareleri ılımış şerbet ile güzelce ıslattıktan sonra dinlenmesi için bırakalım. Yaklaşık 3 saat kadar dinlendirip servis yapalım ve afiyetle yiyelim. Herkese afiyet şeker olsun…başka bir tarifte görüşmek üzere hoşçakalın

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz