Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Sodalı Sucuklu Puf Börekler

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 50dk
  • Pişirme 35dk

Sodalı Sucuklu Puf Börekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet günlük el açması böreklik yufka

Sosu için :

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta

Üstü için :

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 şişe maden suyu (sade soda )

İç harcı için :

  • Çeyrek kangal sucuk ve kaşar rendesi karışık (ama sucuk yoksa onun yerine beyaz peynir de olur )

Sodalı Sucuklu Puf Börekler Tarifi Yapılışı

Bu börek puf puf yumuşacık. Paket börek şeklinde yaptığım sodalı nefis bir börek. Bayılacaksınız

Önce sosunu hazırlayalım. Süt, yağ, yumurtayı bir kapta iyice çırpalım sosumuz hazır Yufkanın birini tezgaha serelim. üstüne kaşıkla sostan gezdirelim. Kaşığın tersiyle sosu her yerine yayalım. Yufkanın her iki tarafını ortada birleştirelim. Oraya da sostan gezdirelim. Bu sefer diğer iki tarafı ortaya doğru katlayalım ve kare şekli elde edelim. Buraya da sostan gezdirelim ve bunu bıçakla 4e keselim.İç harç için : sucuğu küçük küçük doğrayalım üstüne kaşar peyniri rendeleyelim. İç harcımız da hazır. zarf şekline (kare sekline) getirdiğimiz böreği 4e kestikten sonra her bir parçanın içine iç harcımızdan kaşıkla paylaştıralım ve karşılıklı uçlarını iç harcın üstünde birleştirelim (paket yapar gibi ). Kapattığımız bu paket börekleri ters çevirip tepsiye dizelim. Diğer 4 yufkayı da bu şekilde yapalım. İç harcımız az gelirse biraz kaşar daha rendeleyip harcı çoğaltabilirsiniz (ben öyle yaptım ). Bütün börekleri bir tepsiye dizip üstlerine bir şişe sodayı gezdirelim, eğer artan sos varsa onu da üstüne dökelim. Sos gezdirdiğimiz bu börekleri 20 25 dk. Kadar tepside bekletelim dinlensin, )) sonra da börekleri pişireceğimiz tepsiye teker teker alıp üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu vs. Koyup 200 derecede 35 40 dk üstü kızarana kadar pişirelim. Ohh su böreği tadında Sucuklu nefiss böreklerimiz hazır afiyetler olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz