Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Sodalı Yumuşacık Poğaça

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Sodalı Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurtanın akı (sarısı dışına )
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Not:hamur çok sert olmasın

İç harcı:

  • Peynir, patates ya da boş olabilir

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu veya susam

Sodalı Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar ✋size çok yumuşak pamuk gibi bir poğaça yapacağım.Öncelikle maden suyu süt sıvı yağ ve diğer malzemeleri bir kaba koyup ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Hamurumuzu dinlendiriyoruz bir iki saat hamur iki katına çıkmış olacak daha sonra hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp istediğimiz şekli veriyoruz ,üzerine yumurtanın akını sürüp üstüne çörek otu veya susam döküp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Pişme süresi fırından fırına değişiyor. Hayırlı günler sevgiyle kalın

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz