Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Sosu Bol Islak Kek

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Sosu Bol Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1. 5 su bardağı un

Sosu için:

  • 2. 5 su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker

Sosu Bol Islak Kek Tarifi Yapılışı

İlk tarifimle selamlar.Sosunda yumurta olmayan çok ıslak bi kek :) denemenizi tavsiye ederim.Öncelikle sosumuzu yapalım biraz ılısın.Süt, yağ, şeker ve kakaoyu tencereye alıp kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.

Kekimiz için ;Yumurtalar ve şeker kaba alınarak mikserle beyaz köpük olana kadar çırpılır, süt ve yağ eklenir ve bir kez daha çırpılır. Katı malzemeler elendikten sonra karışıma eklenir ve spatula yardımıyla karıştırılır. Homojen akışkan bi karışım elde ediyoruz. Tepsimizin tabanını yağlıyoruz kekimizi döküyoruz ve eşit şekilde dağılmasını sağlıyoruz 180 derecede kontrollü pişiriyoruz ,kürdan yardımıyla pişip pişmediğine bakıyoruz fırından çıkardıktan sonra on dk dinlendirip kürdan yardımıyla küçük delikler açıyoruz, biraz ılımış olan sosumuzu döküyoruz istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsunnn :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz