Su Böreği Tadında Makarnalı Börek
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Su Böreği Tadında Makarnalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- Yarım paket kelebek makarna
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 kase beyaz peynir ( ufalanmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Su Böreği Tadında Makarnalı Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar su böreği lezzetinde harika bir börek yapımı da çok pratik denerseniz tadını çok beğeneceksiniz garanti veriyorum. İlk önce makarnayı tuzlu suda orta yumuşaklıkta haşlayıp sudan geçirip süzün. Çırpma kabında yumurtaları sütü yağı ve tuzu çırpın. Bu karışımdan 3-4 çorba kaşığı ayırın. Kalan karışıma kıyılmış maydanozu ufalanmış peyniri ve haşlanan makarnayı da ekleyip karıştırın. Küçük bir borcamı veya tepsiyi yağlayın. Yufkayı borcama serip kenarlarını dışarı sarkıtın. Ayrılan sosun yarısını yufkanın her yerine gelecek şekilde fırçayla sürün. Üzerine makarnalı harcı döküp güzelce yayın. Tere yağını küçük parçalar halinde makarnanın üzerine serpiştirin. Yufkanın sarkan kenarlarını ortaya doğru katlayıp geri kalan sosu üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Biraz ılınınca servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN
NOT : Dilerseniz böreğinizi hazırladıktan sonra üzeri kapalı bir şekilde dolaba koyup ertesi günü de pişirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder