Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Susamlı, Tarçınlı ve Cevizli Pamuk Kek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 40dk

Susamlı, Tarçınlı ve Cevizli Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt veya Ayran
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Avuç Kadar Kırılmış Ceviz içi
  • 2, 5 Su Bardağı Un
  • 2 Vanilya
  • 2 Kabartma Tozu
  • Margarinle yağlanmış Kek Kalıbımıza serpecek kadar SUSAM

Susamlı, Tarçınlı ve Cevizli Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

Öncelikle kek kalıbımızı margarinle güzelce yağlayalım ve her tarafına susam serpelim.Şeker ve yumurtayı 5 dakika mikserle çırpalım.Sıvıyağ ve sütü ekleyelim az daha çırpalım.Ardından tarçın, ceviz, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karışması için 1 dakika daha çırpalım.Kek hamurumuzu Kalıba dökelim,önceden ısıttığımız 150 derecedeki fırına koyalım ve 40 dakika hiç açmadan pişirelim.Kekimiz %99 pişmiş olacak ama yinede kürdanla bi bakın bazı fırınlarda değişiklik gösterebilir.Mükemmel pamuk gibi olan kekiniz olacak.Deneyeceklere Şimdiden kolay gelsin Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz