Susamlı, Tarçınlı ve Cevizli Pamuk Kek
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 40dk
Susamlı, Tarçınlı ve Cevizli Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 Su Bardağı Toz Şeker
- 4 Yumurta
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Süt veya Ayran
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1 Avuç Kadar Kırılmış Ceviz içi
- 2, 5 Su Bardağı Un
- 2 Vanilya
- 2 Kabartma Tozu
- Margarinle yağlanmış Kek Kalıbımıza serpecek kadar SUSAM
Susamlı, Tarçınlı ve Cevizli Pamuk Kek Tarifi Yapılışı
Öncelikle kek kalıbımızı margarinle güzelce yağlayalım ve her tarafına susam serpelim.Şeker ve yumurtayı 5 dakika mikserle çırpalım.Sıvıyağ ve sütü ekleyelim az daha çırpalım.Ardından tarçın, ceviz, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karışması için 1 dakika daha çırpalım.Kek hamurumuzu Kalıba dökelim,önceden ısıttığımız 150 derecedeki fırına koyalım ve 40 dakika hiç açmadan pişirelim.Kekimiz %99 pişmiş olacak ama yinede kürdanla bi bakın bazı fırınlarda değişiklik gösterebilir.Mükemmel pamuk gibi olan kekiniz olacak.Deneyeceklere Şimdiden kolay gelsin Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder