Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Sütlaç

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 15dk

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su

Sütlaç Tarifi Yapılışı

Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Üzerine sütü ekleyip şekeri ilave edin kaynamaya başladığında nişastayı çok az soğuk su ile açıp tencereye ekleyin. Çok az daha kaynatıp ocaktan alın. Dayanıklı sütlaç kaplarına sütlaçları paylaştırın. Bir tepsinin içine tepsinin yarısına gelecek kadar su ekleyin sütlaçları içine yerleştirin. Fırının en üst gözünde 200° de üzeri kızarana kadar pişirin. Dolapta beklettikten sonra afiyetle servis yapabilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz