Sütlü Yumuşacık Ekmekler
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
Sütlü Yumuşacık Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
- Yarım paket yaş maya
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı bal
- 6 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü )
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı süt
Sütlü Yumuşacık Ekmekler Tarifi Yapılışı
Hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakalım .1 saat dinlenen hamuru 16 bezeye ayırın merdaneyle uzunlamasına açın rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin. Yumurtayı sütle çırpın üzerine sürüp tepside 1 saat kadar daha dinlendirip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin yumuşacık ekmeklerimiz hazır afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder