Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Tandır Ekmeği Tadında Fırın Ekmeği

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Tandır Ekmeği Tadında Fırın Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 4 asu bardağı ılık su
  • Tuz, 1. 5 yemek kaşığı maya

Üzeri içini;

  • Yumurta
  • Susam

Tandır Ekmeği Tadında Fırın Ekmeği Tarifi Yapılışı

Unu derin bir kaba alıp maya ve tuz karıştırılır. Suda eklenerek ele yapışmayacak hamur elde erince streçletip sıcak yerde mayalanana kadar muhafaza ediyoruz. Mayalanan hamurdan biraz büyük parçalar alarak ve hamurun gazını fazla kaçırmadan elimizle ince olmayacak ve tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.Ben bu ölçülerle 3 adet çıkardım.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz