Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Tavada Börek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Tavada Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı süt

Tavada Börek Tarifi Yapılışı

Tavaya az bir miktar yağ koyup yağlanır. 1 adet yufka tavanın kenarından taşacak şekilde yerleştirilir daha sonra yufka belli bir miktar sosla ıslatılır. 2. Yufka kolaylık olması açısından ikiye bölünerek büzüştürülerek tavanın içine yerleştirilir. Aynı şekilde belli bir miktar sosu dökülüp iç malzemesi (ben peynir kullandım) serpiştirilir. 3. yufka yine aynı şekilde ikiye bölünerek tavaya yerleştirilir üzerine sos gezdirilir. Ve son asama olarak tavanın kenarından taşan yufka iç tarafa kapatılır ve onun da üzerine sos gezdirilir. İsteğe bağlı çörek otu ve susam atılabilir. Sütü çekmesi için 15-20 dk bekletilir. (acilse bekletmeyebilirsiniz. ) 10 dk orta dereceli ateşte pişirilir daha sonra kısık ateşte devam edip belli bir süre sonra altının kızartıp kızarılmadığına bakılıp kızardıysa bir kapak yardımıyla ters çevrilir. Diğer tarafta kızardıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤☺

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz