Tavada Lavaş Böreği
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 10dk
Tavada Lavaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet lavaş ekmeği
İç harcı için:
- 1 adet soğan
- 100-150 gr. Az yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Lavaşların arasına sürmek için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı süt
Tavada Lavaş Böreği Tarifi Yapılışı
İç harcı için küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. Kıyma ilave edilerek pişirilir. En son tuz ve baharatlar eklenir.Lavaşların arasına sürmek için yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılır.İlk lavaş yağlanmış tavaya alınarak üzerine hiçbir yeri kuru kalmayacak şekilde sos sürülür. İkinci lavaş üzerine kapatılır. Tekrar sos sürülür ve her tarafına kıymalı harç yayılır. Diğer iki lavaş da aralarına sos sürülerek üst üste konulur. Ağzı kapalı bir tavada kısık ateşte pişirilir.( Üstünün de altı gibi kızarması istenirse ters düz edilebilir)
0 yorum:
Yorum Gönder