Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Tavuk Kapama

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 10dk

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Karabiber tuz
  • Pulbiber, kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

Tavuğumuzu soğan ,sarımsak, havuç ve tuz, karabiber bol suyla haşlayıp pirinçimizi güzelce yıkayıp tereyağ ve bir tane kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun, pirinçimizi ekleyip ,tuz karabiber pulbiber kekikle kavurup, tepsinin içine düzgün bi şekilde yerleştirip tavukları da üzerine koyup isterseniz karabiber ,pulbiber ekleyip tavukların üzerine birazda tereyağ sürüp tavuk suyunu koyup 3 bardak pirinçe 6 bardak tavuk suyu koyup ,ben o şekilde yapıyorum, sizin pirinçleriniz farklı olabilir ,200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin ,afiyetle inşallah

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz