Tavuk Kapama
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 10dk
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk but
- 2 adet kuru soğan
- 3 su bardağı pirinç
- 1 adet sarımsak
- 1 adet havuç
- Karabiber tuz
- Pulbiber, kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı
Tavuğumuzu soğan ,sarımsak, havuç ve tuz, karabiber bol suyla haşlayıp pirinçimizi güzelce yıkayıp tereyağ ve bir tane kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun, pirinçimizi ekleyip ,tuz karabiber pulbiber kekikle kavurup, tepsinin içine düzgün bi şekilde yerleştirip tavukları da üzerine koyup isterseniz karabiber ,pulbiber ekleyip tavukların üzerine birazda tereyağ sürüp tavuk suyunu koyup 3 bardak pirinçe 6 bardak tavuk suyu koyup ,ben o şekilde yapıyorum, sizin pirinçleriniz farklı olabilir ,200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin ,afiyetle inşallah
0 yorum:
Yorum Gönder