Tavuk Kebabı
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 50dk
Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk bonfile( göğüs eti)
- 2 patates
- 1 büyük kuru soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş domates ya da domates sosu
- 1-2 adet tatlı kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- Yarım küçük çay bardağı zeytin yağı
- Karabiber, pulbiber, kekik, kimyon, tuz
- 3 diş sarımsak
Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı
Çok pratik, bir o kadar da lezzetli ve göğüs eti olduğunu anlamayacak kadar yumuşak tam ölçüleriyle kendim bulduğum bir yemek tarifidir bu.Öncelikle tavukları ve patatesleri küp küp doğruyoruz. Soğanı ve biberleri iri iri doğrayıp üzerine ekliyoruz. Sarımsakları da ezip ekledikten sonra domatesi ilave ediyoruz. (Ben yazın hazırladığım kavanoz domates sosundan kullandım) Hepsinin üzerine tuz, baharatlar ve yağı ekleyip malzemeleri elle iyice harmanlıyoruz. Hatta malzemeleri dogrudan pişireceğim tepsiye doğrayıp orada harmanladım. Bu arada fırını 200 dereceye önceden ısıtmalıyız. Fırın iyice ısınınca tepsiyi fırına yerleştiriyoruz. Önce iyice sulanıyor ve malzemeler kendi suyunda rahatlıkla pişiyor. Suyunu çekmeye başlayınca biraz dereceyi yükseltip hızlıca kızarmasını sağlayabilirsiniz. Fırınınızın ayarına göre kontrollü olarak pişirin. Yemek suyunu çekip üzeri iyice kızarınca yemeğiniz hazır demektir. Pirinç pilavı yanında lezzetli ve bereketli bir ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder