Tel Şehriye Çorbası
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 2 adet et bulyon
- 2 litre kaynamış su
- 1. 5 su bardağı tel şehriye
- 15 sap maydanoz
- Limon
Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
Tencereye yağları ekleyelim. Üzerine rendenin en küçük kısmıyla rendelediğimiz havuçları ekleyelim. Biraz soteleyelim. Salçayı da ekleyelim kavurmaya devam edelim. Et bulyonları da ekleyip birazcık daha kavurup kaynamış suyu ekleyelim. Bir iki kez karıştırıp tel şehriyeyi koyalım ve kapağı kapatıp kaynamaya bırakalım. 15-20 dk sonra ince ince doğradığımız maydanozları ekleyelim. Altını kapatalım. Servis tabağına aldığımızda limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.Not: Eğer çorbanız koyulaşırsa kaynamış su ekleyip seyreltebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder