Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Tel Şehriye Çorbası

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 adet et bulyon
  • 2 litre kaynamış su
  • 1. 5 su bardağı tel şehriye
  • 15 sap maydanoz
  • Limon

Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Tencereye yağları ekleyelim. Üzerine rendenin en küçük kısmıyla rendelediğimiz havuçları ekleyelim. Biraz soteleyelim. Salçayı da ekleyelim kavurmaya devam edelim. Et bulyonları da ekleyip birazcık daha kavurup kaynamış suyu ekleyelim. Bir iki kez karıştırıp tel şehriyeyi koyalım ve kapağı kapatıp kaynamaya bırakalım. 15-20 dk sonra ince ince doğradığımız maydanozları ekleyelim. Altını kapatalım. Servis tabağına aldığımızda limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.Not: Eğer çorbanız koyulaşırsa kaynamış su ekleyip seyreltebilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz