Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Toyga Çorbası (Orta Anadolu)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 40dk

Toyga Çorbası (Orta Anadolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım kilo süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber veya kuru nane
  • Tuz
  • Su

Toyga Çorbası (Orta Anadolu) Tarifi Yapılışı

Nohut ve buğdayı birgün önceden suda bekletip yumuşatın. Düdüklü ya da normal tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın ve suyunu süzün. Başka bir tencereye alıp üzerine 5-6 su bardağı koyun ve pişmeye bırakın. Yoğurdu 1 su bardağı su ile çırpın ve çorbaya ekleyin. Tencereyi ocağa alın orta ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha pişirin. Altını kapatıp tuzunu ekleyin ve karıştırın. Küçük bir sos tenceresinde tereyağı eritin. Nane veya kırmızı toz biberi ekleyin, 30 saniye kadar kavurup ateşten alın. İster çorbanın içine döküp karıştırın ister sadece üzerine gezdirin.

Afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz