Yassı Taş Kadayıf
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 35dk
- Pişirme 20dk
Yassı Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1, 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 fiske tuz
Üzeri için;
- Susam ve çörek otu
Arası için ;
- Ceviz içi
Kızartmak için;
- Yağ ve yumurta
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Yassı Taş Kadayıf Tarifi Yapılışı
Malzemeleri bir kapta karıştırıp akışkan bi hamur elde ediyoruz. Hamuru teflon yapışmaz tavada yağ kullanmadan şekildeki gibi küçük parçalar halinde tek taraflı pişiriyoruz altı kızarıp üstü kabarcık çıkarana kadar. Pişerken üzerine susam ve çörek otunu atıyoruz. Pişen taş kadayıfları daha sonra yumurtaya bulayıp iki taraflı kızartıyoruz. Kızaranları ise soğuk şerbete atıyoruz 2-3 dk bekletmeniz yeterli. Şerbetten çıktıktan sonra iki parça arasına ceviz koyup servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder