Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Yassı Taş Kadayıf

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 35dk
  • Pişirme 20dk

Yassı Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz

Üzeri için;

  • Susam ve çörek otu

Arası için ;

  • Ceviz içi

Kızartmak için;

  • Yağ ve yumurta

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Yassı Taş Kadayıf Tarifi Yapılışı

Malzemeleri bir kapta karıştırıp akışkan bi hamur elde ediyoruz. Hamuru teflon yapışmaz tavada yağ kullanmadan şekildeki gibi küçük parçalar halinde tek taraflı pişiriyoruz altı kızarıp üstü kabarcık çıkarana kadar. Pişerken üzerine susam ve çörek otunu atıyoruz. Pişen taş kadayıfları daha sonra yumurtaya bulayıp iki taraflı kızartıyoruz. Kızaranları ise soğuk şerbete atıyoruz 2-3 dk bekletmeniz yeterli. Şerbetten çıktıktan sonra iki parça arasına ceviz koyup servis edebilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz