Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
30 Mayıs 2014 Cuma

Bahar Dondurması Tarifi

Bahar Dondurması Tarifi

NefisYemekTarifleri-twjXNCuSJ

Malzemeler

1 Litre Süt
12 Yemek Kaşığı İrmik
11 Yemek Kaşığı Tozşeker
1 Paket Vanilya
Tepsiyi Haşlamak İçin:
1 Tatlı Kaşığı Tereyağ
Çikolata Sosu İçin:
1 Kahve Fincanı Süt
1 Kahve Fincanı Şeker
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Kahve Fincanı Su
2 Yemek Kaşığı Un

Hazırlanışı

Tencereye soğuk sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri ve irmiği boşaltıyoruz. Ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. İrmikli karışımın kıvamı koyulaşmaya başlayınca üzerine vanilyayı boşaltıyoruz. İrmikli karışım kaynamaya başlayıp, göz göz olunca da ocağın altını kapatıyoruz. Kare cam fırın kabını tereyağı ile yağlıyoruz. Üzerine hazırladığımız irmiği karışımı boşaltıp, üzerini spatula ile düzleştirerek düzeltiyoruz. Kare cam fırın kabını dondurucuya koyup, 3-4 saat bekletiyoruz. Çikolata sosu hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü ve suyu boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, unu ve Kakaoyu ilave edip, çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz. Karışım pütürsüz bir hal alınca ocağa alıyoruz. Karıştırarak pişiyoruz. Çikolata sos, koyulaşıp, kıvamına gelince ocağın altını kapatıyoruz. Dondurucuda beklettiğimiz tatlımızı çıkartıyoruz. Kare kare dilimlediğimiz, servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine hazırladığımız çikolata sostan, kaşıkla dökerek servise hazırlıyoruz. Üzerine isterseniz ceviz, fındık, fıstık gibi değişik dövülmüş kuruyemişlerle servise hazırlayabilirsiniz. Tatlımızı dondurucuda beklettiğimiz için, dondurma gibi tat verecektir. İsterseniz çikolata sosu tatlının üzerine döküp, dondurucuda bekletip de servise hazırlayabilirsiniz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz