Barbunya Yemeği
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- Yarım kg barbunya
- 2 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
Hazırlanışı
Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğranmış soğan ve sarımsaklar, havuç dilimleri ve küp kesilmiş patates ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates ve salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir. Haşlanmış barbunyalar da konarak hep beraber karıştırılır. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte barbunyalar suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder