Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Mayıs 2014 Cumartesi

Barbunya Yemeği



NefisYemekTarifleri-xwD7OTOhg


Kaç Kişilik: 2-4 kişilik


Hazırlama Süresi: 25dk


Pişirme Süresi: 25dk




Malzemeler


  • Yarım kg barbunya
  • 2 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz



Hazırlanışı


Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğranmış soğan ve sarımsaklar, havuç dilimleri ve küp kesilmiş patates ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates ve salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir. Haşlanmış barbunyalar da konarak hep beraber karıştırılır. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte barbunyalar suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz