Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Mayıs 2014 Cumartesi

Kuru Fasulye



NefisYemekTarifleri-mzlElG34S


Kaç Kişilik: 6-8 kişilik


Hazırlama Süresi: 10dk


Pişirme Süresi: 45dk




Malzemeler


  • Yarım kilo kuru fasulye
  • Yarım kilo dana eti veya kuzu eti
  • İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tane soğan
  • 2-3 tane sivri biber



Hazırlanışı


Akşamdan kuru fasulyeleri ıslatıyoruz. Sabah bir tencerenin içinde yarım saat haşlıyoruz. Başka bir tencerede soğanımızı pembe oluncaya kadar kavuruyoruz. Eğer dana eti kullanacaksak biraz başka bir tencere pişiriyoruz. Kuzu etinin pişirilmesine gerek yok. Soğanlarımızın içine atıp biraz kavurduktan sonra salçamızı ilave ediyoruz. Haşlanmış fasulyelerimizi süzüp malzelerimizin içine koyup harmanlıyoruz. Üstünü iki parmak geçeçek şekilde sıcak suyumuzu ilave ediyoruz. 2-3 tane sivri biberimizi tüm olacak şekilde üstüne atıyoruz. 40-45 dk pişiriyoruz. Arada sırada karıştırıyoruz. Pişince servis tabağımızda servis ediyoruz. Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz