Kuru Fasulye
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- Yarım kilo kuru fasulye
- Yarım kilo dana eti veya kuzu eti
- İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- 2-3 tane sivri biber
Hazırlanışı
Akşamdan kuru fasulyeleri ıslatıyoruz. Sabah bir tencerenin içinde yarım saat haşlıyoruz. Başka bir tencerede soğanımızı pembe oluncaya kadar kavuruyoruz. Eğer dana eti kullanacaksak biraz başka bir tencere pişiriyoruz. Kuzu etinin pişirilmesine gerek yok. Soğanlarımızın içine atıp biraz kavurduktan sonra salçamızı ilave ediyoruz. Haşlanmış fasulyelerimizi süzüp malzelerimizin içine koyup harmanlıyoruz. Üstünü iki parmak geçeçek şekilde sıcak suyumuzu ilave ediyoruz. 2-3 tane sivri biberimizi tüm olacak şekilde üstüne atıyoruz. 40-45 dk pişiriyoruz. Arada sırada karıştırıyoruz. Pişince servis tabağımızda servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder