Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
26 Mayıs 2014 Pazartesi

Çikolatalı Hindistan Cevizli Pasta



NefisYemekTarifleri-vF4Ss0iPK


Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler
  • Kek için:
  • 200 gr yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • Yaklaşık 1,5-2 su bardağı un

Krema için:
  • 500 ml süt
  • 6 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı hindistan cevizi (ben 3 su bardağı kullandım, dileyen artırabilir)
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr tereyağı
Üzerine:
  • 200 gr sütlü çikolata ya da hazır ganaj sos

Hazırlanışı

Yumuşak tereyağı ve şeker bir kaba alınarak mikserle iyice çırpılır. Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek ve her biri en az yarım dakika çırpılarak hamura yedirilir. Daha sonra süt, un, kakao ve kabartma tozu da ilave edilip tekrar çırpılır. Un eklerken yavaş yavaş ekleyiniz, ununuzun markasına göre miktar değişecektir. Hamur kıvamı krem şanti gibi olacaktır. Yağlanmış tepsinize (ben kare borcam kullandım) hamurunuzu yayıp 180 derecede yaklaşık yarım saat pişiriniz.
Kek soğuduktan sonra kreması için, süt, şeker ve irmiği bir tencereye alınız ve kaynatınız. Bir taşım kaynayıp koyulaştıktan sonra ocaktan alınız ve içine hindistan cevizi ve tereyağını ekleyiniz. Kaşıkla iyice karıştırıp kekin üzerine yayınız.
En son çikolatanızı benmari usulü eritiniz, ya da mikrodalgada düşük ısıda eritiniz. Kremanın üzerine yayınız. Buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapınız.
Afiyet olsun :)
Çikolatalı Hindistan Cevizli Pasta 1



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz