Çilek Jöleli Tavuk Göğsü
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 lt süt
- 7 çorba kaşığı un
- 9 çorba kaşığı şeker
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket çilekli jöle
- 250 gr çilek
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı
Bir tencerede sütü, unu, şekeri çırpıcı telle karıştırarak pişiriyoruz. İçine vanilya, pişince margarini ekleyip mikserle 10 dk çırpıyoruz. Su bardaklarına paylaştırıyoruz, soğutuyoruz. Başka bir kapta jöleyi tarifine göre hazırlıyoruz. Çilekleri yıkayıp kesiyoruz ve jöleye ekleyip karıştırıyoruz. Bardakların üzerine ekliyoruz ve buzdolabında 2 saat soğutuyoruz. Sonra üzerine kalan çilekleri önce altından ve birazda üstünden bıçakla kesiyoruz. çileği jölenin üstüne oturtuyoruz. Krem şantiyi krema pompamıza doldurup sıkıyoruz ve çileğin üst kapağını kapatıyoruz Gerçekten tam bir soğuk yaz tatlısı oluyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder