Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
26 Mayıs 2014 Pazartesi

Çilek Jöleli Tavuk Göğsü



NefisYemekTarifleri-bCrEdkl5c


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 20dk





Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 7 çorba kaşığı un
  • 9 çorba kaşığı şeker
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1 paket çilekli jöle
  • 250 gr çilek
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt



Hazırlanışı

Bir tencerede sütü, unu, şekeri çırpıcı telle karıştırarak pişiriyoruz. İçine vanilya, pişince margarini ekleyip mikserle 10 dk çırpıyoruz. Su bardaklarına paylaştırıyoruz, soğutuyoruz. Başka bir kapta jöleyi tarifine göre hazırlıyoruz. Çilekleri yıkayıp kesiyoruz ve jöleye ekleyip karıştırıyoruz. Bardakların üzerine ekliyoruz ve buzdolabında 2 saat soğutuyoruz. Sonra üzerine kalan çilekleri önce altından ve birazda üstünden bıçakla kesiyoruz. çileği jölenin üstüne oturtuyoruz. Krem şantiyi krema pompamıza doldurup sıkıyoruz ve çileğin üst kapağını kapatıyoruz Gerçekten tam bir soğuk yaz tatlısı oluyor. Afiyet olsun.
cilek-joleli-tavuk-gogsu-fotografi-Çilek Jöleli Tavuk Göğsü 1
Çilek Jöleli Tavuk Göğsü 2



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz