Ekşi Yaprak Sarma
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Yarım kg yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Baharat
- Tuz
- Şeker
- Tarçın
- 2 limon
- Yarım kaşık salça
Hazırlanışı
Soğan ve sarımsakları sıvı yağda soteleyip pirinçleri ekliyoruz. Pirinçlerin üzerine 1. 5 bardak su ekleyip karıştırdıktan sonra baharat, tuz, şeker, tarçın ve limon suyu ekleyip karıştırıyoruz. Pirinçler suyunu çektikten sonra kenara alıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan pirince kıydığımız maydanozları ekleyip karıştırdıktan sonra yaprakları bu karışımla sarıyoruz. Tencereye dizdiğimiz yapraklara üzerini geçecek kadar su ekleyip pişiriyoruz. Sizde ekşi tatlar seviyorsanız harika bir lezzet olacaktır. Ekşi sevmiyorsanız da limon haricindeki malzemelerle de harika bir yaprak sarma elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder