Ekşili Kuru Dolma Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 25 adet kuru dolmalık biber
Hazırlanışı
Öncelikle yıkanmış olan biberler kaynayan suda on dakika yumuşatılır. İç harç için soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur. Ardından salça ve baharatları ekleyip kavrulur. Pirinç ve kıyılmış maydanoz da ekleyip biraz karıştırılır. Ocaktan indirip nar ekşisi ilave edilir. Harç ılınınca dolmalar doldurulur. Çok koymayın, içi pişerken dışına çıkmasın. Tencereye dizilen dolmalar üzerini geçecek şekilde kaynar su eklenir ve 45 dakika pişirilir. Suyunu çektikçe ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun. :))
0 yorum:
Yorum Gönder