Enginar Dolması Tarifi
Enginar Dolması Tarifi
Malzemeler
3 Adet Soğan5 Adet Enginar
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Su Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
Zeytinyağı
Tuz
Su
Hazırlanışı
Enginar dolması tarifimiz için ilk önce iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz. Tencereye biraz zeytinyağı döküyoruz. Üzerine dolmalık fıstıklarım ekliyoruz. Kavuruyoruz. Ardından doğradığımız soğanları alıyoruz. Kavuruyoruz. Soğanların rengi değiştikten sonra üzerine kuş üzümünü alıyoruz. Yıkayıp, suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Tuz serpiyoruz. Biraz da sıcak su ekliyoruz. İç harcımız piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. İç harcımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Daha sonra ayrı bir tarafta enginarları koza şeklinde alıyoruz. Üst kısmından yanlamasına kesiyoruz. Yapraklarını da tek tek koparıyoruz. Enginarlar çok çabuk kararacağı için çok hızlı ayıklıyoruz. Enginarların iç kısmındaki tüylü kısmı bıçağın ucuyla enginara fazla zarar vermeden temizliyoruz. Ardından enginarları iyice yıkıyoruz. Temizleyip, yıkadığımız enginarları geniş ve yayvan bir tencereye diziyoruz. İç kısımlarına iç harçtan dolduruyoruz. Enginar dolmalarının üzerine zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Enginar dolmalarının üzerine birer halka dilim limon yerleştiriyoruz. Dolmaların yarısını kadar su dolduruyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder