Enginarlı Ve Zerdeçallı Pilav
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 2 adet enginar
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- yarım çay kaşığı zerdeçal
- Ağız tadında tuz
- 2 su bardağı sıcak su [tavuk yada et suyu]
- Ben sıvı yağ kullandım siz arzuya göre terayağı veya margarin kullanabilirsiniz
Hazırlanışı
İlk önce enginarların sert kısımlarını ayıklayıp tencereye koyalım. Üstünü geçecek kadar su koyup kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirelim. Enginarlar kaynarken biz pirinçimizi tuzlu sıcak suyla ıslatalım enginarlar pişince başka bir tencere içine sıvı yağımızı koyalım. İyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ilave edelim. Üç yada dört dakika kavurunca içine zerdeçal ve tuzunu koyalım suyunu koymadan önce ufak ufak doğradığımız enginarlarımızı pirincin içine katalım. Suyumuz kaynayınca ocağımızın altını kısıp pişmeye bırakalım. Pilavımız kaynarken bir kere karıştıralım pilavımız suyunu çekince ocaktan alıp ıslak soğuk zemin üstüne koyalım. Pilavımızı bir kez daha karıştırıp üstüne peçetemizi koyup demlenmeye bırakalım. Beş dakika sonra tenceremizi soğuk zeminden alalım. Bu şekilde pilavı deneyin güzel sonuç alacağınızdan eminim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder