Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2, 5 su bardağı su
- 1 adet tavuk bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
Tencereye sıvı yağ alınıp şehriyeler kavrulmaya başlanır.
Şehriyelerin rengi dönmeye başlayınca bulyon eklenip eritilir.
Bulyon da eriyince suyu dikkatlice koyulur. (Sıçrama yapıyor)
Tuzu ve karabiberi eklenir.
Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
Suyunu çekince 15 dk kapağı kapalı dinlendirilir.
15 dk sonra kapağı açılıp karıştırılır. (Karıştırılmazsa birbirine yapışıyor)
Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder