Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Mayıs 2014 Cumartesi

Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı



NefisYemekTarifleri-025kDyCMR


Kaç Kişilik: 1-2 kişilik


Hazırlama Süresi: 5dk


Pişirme Süresi:




Malzemeler


  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ



Hazırlanışı


Tencereye sıvı yağ alınıp şehriyeler kavrulmaya başlanır.
Şehriyelerin rengi dönmeye başlayınca bulyon eklenip eritilir.
Bulyon da eriyince suyu dikkatlice koyulur. (Sıçrama yapıyor)
Tuzu ve karabiberi eklenir.
Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
Suyunu çekince 15 dk kapağı kapalı dinlendirilir.
15 dk sonra kapağı açılıp karıştırılır. (Karıştırılmazsa birbirine yapışıyor)
Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz