Ev Usulü İskender Tarifi
Ev Usulü İskender Tarifi
Malzemeler
4 Adet Pide500-750 Gram Dana Eti
2 Yemek Kaşığı Tereyağ (Sosun Üzerine Dökülecek)
Sos İçin:
4 veya 5 Yemek Kaşığı Tereyağ
4-5 Yemek Kaşığı Salça
Tuz
Karabiber
Pul Biber
Kekik
Hazırlanışı
Eti dondurucuya koyun ve donmasını bekleyin. Et iyice donunca, çok ince olacak şekilde eti ince ince kıyın. Kıyılmış bu etleri teflon tavada az bir yağ ile kızartmaya başlayın. Pidenizi küçük küp küp kesin ve servis tabağına yerleştirin. Kızarttığınız etleri pidenin üzerine yerleştirin. Bu arada sosu yapmaya başlayabilirsiniz. Tencerede yağı eritin. Salçayı baharat ve tuz ilave ederek yakmadan kavurun. İçine 4 bardak et suyu ilave edilir. Sosu 10 dakika kadar pişirin. Ilıyınca da sosu etlerin üzerine dökün. En son, 2 kaşık tereyağ eritilir ve az bir kızdırılarak sosun üzerine dökülür. Süsleyerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder