Milföyden Elmalı Tart Tarifi
Milföyden Elmalı Tart Tarifi
Malzemeler
2 Adet Uzun Milföy1 Adet Elma
1 Yemek Kaşığı Damla Çikolata
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Yumurtanın Sarısı
Hazırlanışı
Uzun milföylerden biri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulur. Üzerine ince dilimlenmiş elmalar dizilir. Elmaların üzerine toz şeker, tarçın ve damla çikolata serpilir. Diğer uzun milföy unlanarak yapışmayacak halde ikiye katlanır ve bıçakla yarın cm lik yan yana kesiler atılır. Başlarında 1 cm kadarlık hamur kısım kesilmez. Milföyün katı açılır uzun şeritli bir halde diğer elmalı milföy üzerine serilir. Üstüne yumurta sarısı sürülerek 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Arzuya göre üzerine yumurta sarısı sürmeyip, pişince pudra şekeri serpebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder