Ev Yapımı Süt Dilimi Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Önce kekimizi hazırlıyoruz şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz daha sonra yağ ve yoğurt ekliyoruz un kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
Aynı boyda 2 tepsiye yağlı kağıt seriyoruz ve 1 damla yağ ile kağıdı yağlıyoruz (kolay çıkması için) kek hamurunu 2 parçaya ayırıyoruz ve 2 tepsiye de kaşıkla yayıp düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk pişiriyoruz. 7. Dkda fırını açıyoruz buharı çıkartıp kapatıyoruz ve 3 dk daha pişiriyoruz ve diğer tepsiye aynı işlemi uyguluyoruz. Bu arada arasına sürmek için kremayı hazırlıyoruz malzemeleri kaba koyuyoruz ve çırpıyoruz katılaşınca bırakıp buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuyan keklerden birinin üzerine kremayı yayıyoruz diğerini üzerine kapatıyoruz dikkatlice yağlı kağıdı kaldırıyoruz buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz dilimlerken her seferinde bıçağımızı yıkıyoruz ve dikkatlice dilimliyoruz. Afiyet olsun
Eğer şeklinin düzgün olmasını isterseniz kek pişip de fırından çıkarınca yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye keki ters çeviriyoruz elinizle hafiften düzeltiyoruz fakat kağıdı kaldırmıyoruz. Aynı boyda 2 tepsiniz yoksa kağıd olan tepsiye çıkardıktan sonra aynı tepsiyi kullanabilirsiniz mini fırın tepsisi kullandım.
0 yorum:
Yorum Gönder