Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
18 Mayıs 2014 Pazar

Ankara Pilavı



NefisYemekTarifleri-rbeyJ87ab


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik


Hazırlama Süresi: 25dk


Pişirme Süresi: 20dk




Malzemeler


  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 paket arpa şehriye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz



Hazırlanışı


Önce bir tencereye kuşbaşı etimizi bırakalım. Tenceremizin ağzını kapatalım. Etimiz suyunu bırakıp tekrardan suyunu çekinceye kadar karıştıralım. İyice suyunu çekince sıvı yağını ve tereyağını ekleyip iyice kavuralım. Tuzunu sakın bırakmayın, etiniz sertleşir. Kavrulan etimizin üzerine şehriyemizi ekleyelim ve etimizin yağında şehriyemizi kavuralım. Rengi dönüp kavrulan şehriyemizin üzerine isteğe göre tuz bırakıp şehriyemizin üzerini geçecek kadar sıcak su bırakalım. Pilav gibi suyunu çektirelim ve arada karıştıralım. Suyu çekince dinlendirelim ve servisimizi yapalım. Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz