Evelik Dolması
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 kg evelik
- 3 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gr kıyma
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ dere otu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı
Evelik hariç tüm malzemeler su eklenerek tencerede pilav yapıyormuş gibi pişirilir. Evelik yapraklarının orta kısımları çıkartılır. Yapraklar iç harçla birlikte sarılır, tencereye dizilir. 1 silme tatlı kaşığı tuz atılıp sarmaların üzerine çıkmayacak kadar su dökülür. Zeytinyağı ve salça da eklenir, kemik konur. Ters çevrilmiş bir tabak yerleştirilir, suyunu çekene kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder