Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Mayıs 2014 Cumartesi

Fellah Köftesi



NefisYemekTarifleri-v7e8jz1AJ


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik


Hazırlama Süresi: 1 saat


Pişirme Süresi: 20dk




Malzemeler


  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su(bulguru haşlamak için)
  • 5 su bardağı su (köfteleri haşlamak için)
  • 1 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Çeyrek limonun suyu
  • Tuz



Hazırlanışı


Bir kabın içine ince bulgurları alıp sıcak suyu ekleyelim. Kabın kapağını kapatıp 10 dakika şişmesini sağlayalım. Bulgurlara yumurtayı, unu, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Ara sıra su serperek bulgurlar kolayca şekil alacak kıvama gelene dek yoğuralım. Bulgur hamurundan bilye iriliğinde köfteler yapalım. Bir tencerede suyu kaynatalım. Köfteleri tencereye aktarıp 5-6 dakika hafifçe yumuşayana dek haşlayarak delikli kepçe ile çıkarıp servis tabağına alalım. Tavaya sıvı yağı alalım ve salçayı, dövülmüş sarımsakları ekleyip kavuralım. Bu karışıma da domatesi ve maydanozu ekleyelim. Kavrulduktan sonra bir kepçe köftelerin haşlanma suyundan ekleyip bir taşım kaynatarak sosu ateşten alalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. Üzerine limon suyu gezdirip sumak serpelim. Arzuya göre üzerine sade yada sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz