Fellah Köftesi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su(bulguru haşlamak için)
- 5 su bardağı su (köfteleri haşlamak için)
- 1 adet yumurta
- 5 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Çeyrek limonun suyu
- Tuz
Hazırlanışı
Bir kabın içine ince bulgurları alıp sıcak suyu ekleyelim. Kabın kapağını kapatıp 10 dakika şişmesini sağlayalım. Bulgurlara yumurtayı, unu, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Ara sıra su serperek bulgurlar kolayca şekil alacak kıvama gelene dek yoğuralım. Bulgur hamurundan bilye iriliğinde köfteler yapalım. Bir tencerede suyu kaynatalım. Köfteleri tencereye aktarıp 5-6 dakika hafifçe yumuşayana dek haşlayarak delikli kepçe ile çıkarıp servis tabağına alalım. Tavaya sıvı yağı alalım ve salçayı, dövülmüş sarımsakları ekleyip kavuralım. Bu karışıma da domatesi ve maydanozu ekleyelim. Kavrulduktan sonra bir kepçe köftelerin haşlanma suyundan ekleyip bir taşım kaynatarak sosu ateşten alalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. Üzerine limon suyu gezdirip sumak serpelim. Arzuya göre üzerine sade yada sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder