Fava Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 500 gram kuru bakla
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kesme şeker
- 1 adet soğan (4 parçaya bölünmüş)
- Tuz
- 1 demet dereotu
Hazırlanışı
Baklayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yıkadıktan sonra tencereye koyun. Üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin. Şekeri ve soğanı ilave edin. Kısık ateşte iyice yumuşayıp dağılana kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Derince bir servis tabağına dökün. Soğuyunca buzdolabına koyun. Bir gece bekletin. Ertesi gün bol dereotu serpip limon suyu ve zeytinyağı gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder