Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Mayıs 2014 Cumartesi

Fava Tarifi



NefisYemekTarifleri-VG1Wnkx6r


Kaç Kişilik: 6-8 kişilik


Hazırlama Süresi: 5dk


Pişirme Süresi: 30dk




Malzemeler


  • 500 gram kuru bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 adet soğan (4 parçaya bölünmüş)
  • Tuz
  • 1 demet dereotu



Hazırlanışı


Baklayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yıkadıktan sonra tencereye koyun. Üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin. Şekeri ve soğanı ilave edin. Kısık ateşte iyice yumuşayıp dağılana kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Derince bir servis tabağına dökün. Soğuyunca buzdolabına koyun. Bir gece bekletin. Ertesi gün bol dereotu serpip limon suyu ve zeytinyağı gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz