Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
31 Mayıs 2014 Cumartesi

Fırında Patatesli Mantar

NefisYemekTarifleri-0APDIS9kA

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 300 gr mantar
  • 1 domates
  • 1 yeşil biber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik

Hazırlanışı

İlk olarak mantarlarımızı limonlu suya koyuyoruz. Daha sonra patateslerimizi kızartmalık doğruyoruz. Daha sonra mantarları büyük parçalar halinde doğruyoruz. Bunları fırın tepsimize yayıyoruz. Bir tabağa salçayı, baharatları, yağı, suyu harmanlayıp patates ve mantarın üzerine döküyoruz. Üzerine süs olarak da biber ve domates yapıp alüminyum folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 30 dk pişiriyoruz. Daha sonra suyunu çekmesi için alüminyum folyoyu çıkartıp 5-6 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun:)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz