Fırında Sebzeli Antrikot Tarifi
Fırında Sebzeli Antrikot Tarifi
Malzemeler
500 Gram Antrikot1 Kase Karışık Mantar
1 Adet Kabak
2 Adet Kırmızı Biber
4 Adet Yeşil Biber
1 Adet Soğan
3 Adet Domates
3 Defne Yaprağı
2 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
Su
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Çerkez Peyniri
Hazırlanışı
Soğanı küp küp doğruyoruz. Sarımsağı ince kıyıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Kabakların kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Mantarları doğruyoruz. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğruyoruz. Antrikotu doğruyoruz. Et döveceğiyle biraz eziyoruz. Daha sonra ızgara tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Etleri yüksek ateşte pişiriyoruz. Pişen etleri dikdörtgen cam fırın kabın diziyoruz. Etleri pişirdiğimiz tavaya doğradığımız soğan ve sarımsağı alıyoruz. Kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine domatesleri alıyoruz. Az da su ekleyip, pişmeye bırakıyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Hazırladığımız soteyi fırın kabındaki Et'lerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Defne yapraklarını aralara serpiştiriyoruz. Fırın kabının üzerine önce yağlı kağıt kapatıyoruz. Ardından da üzerine alüminyum folyo kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık olarak 1 saat pişiriyoruz. Ayrı bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine doğradığımız biberleri alıyoruz. Soteliyoruz. Ardından da mantar ve kabakları alıyoruz. Kavuruyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. Fırındaki pişen etleri çıkartıyoruz. Üzerine pişen sebze sotesini parça parça yerleştiriyoruz. Sebzelerin üzerine de çerkez peynirini yerleştiriyoruz. Yemeğimizi tekrardan fırına veriyoruz. Peynirler eriyip, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırında sebzeli antrikot yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder