Püreli Kıyma Kebabı Tarifi
Püreli Kıyma Kebabı Tarifi
Malzemeler
600 Gram Kıyma1 Tutam Maydanoz
4 Adet Soğan
1 Paket Mantar
1 Adet Kırmızı Biber
Taze Kekik
3 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Üzeri İçin:
5 Adet Patates
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Kaşar Peyniri
Tuz
Su
Hazırlanışı
Yemeğimiz için ilk önce püreyi hazırlıyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Tencereye doğradığımız patatesleri alıyoruz. Üzerini kapatana kadar su dolduruyoruz. Patatesleri haşlıyoruz. Patatesler haşlandıktan sonra fazla suyunu süzdürüyoruz. Patateslerin üzerine tereyağını alıyoruz. Tuz döküyoruz. Sütü ilave ediyoruz. İyice karıştırarak pişiriyoruz. Yumuşak kıvamda bir patates püresi hazırlıyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz. Sarımsağı ince kıyıyoruz. Mantarları da küp küp doğruyoruz. Kırmızı biberin iç çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğruyoruz. Geniş bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı alıyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Soğanın rengi değiştikten sonra üzerine mantarları ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlar suyunu bırakıp, çektikten sonra üzerine kıymayı ekliyoruz. Kavuruyoruz. Kıymanın da rengi değiştikten sonra üzerine kırmızı biberleri alıyoruz. Tuz ve karabiber döküyoruz. Taze kekik yapraklarını da ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Kıymalı harcımız % 80 kıvamda piştikten sonra geniş ve yayvan güveç kabına boşaltıyoruz. Kaşıkla bastırarak yayıyoruz. Güveci ocağa alıyoruz. Birkaç dakika kıymalı harcı kaynatıyoruz. Daha sonra üzerine patates püresini boşaltıp, yayıyoruz. Kaşar peynirinizde küp küp doğrayıp, pürenin üzerine yerleştiriyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder