Üzümlü Havuçlu Kek Tarifi
Üzümlü Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvıyağ4 Adet Yumurta
1 Adet Elma
1 Adet Havuç
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
1 Kase Üzüm
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Damla Çikolata
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
7 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
Hazırlanışı
Elma ve havucun kabuklarını soyup, bir tabağa rendeliyoruz. Ardından tavaya rendelediğimiz elma ve havuçları alıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar şekeri döküyoruz. Kavuruyoruz. Elma ve havuç kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta cam bir kaseye yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz. Mikser yardımıyla yumurta ve şekeri karıştırıyoruz. Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaştıktan sonra üzerine sütü ve sıvıyağı boşaltıyoruz. Karıştırıyoruz. Soğuyan elma ve havuç sotesini boşaltıyoruz. Karıştırıyoruz. Kuru üzümü ekliyoruz. Çekilmiş ceviz ve damla çikolatanın da yarısını kaseye alıyoruz. Karıştırıyoruz. Ardından unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hazırladığımız kek harcını yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen cam fırın kabına boşaltıyoruz. Üzerine ayırdığımız çekilmiş ceviz ve damla çikolatalı serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Üzümlü elmalı keki 20 dakika kadar pişirdikten sonra, fırın derecesini 160’a düşürüyoruz. Ardından pişen üzümlü elmalı kekimizi fırından çıkartıyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder