Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi
Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi
Malzemeler
100 Gram Tereyağı2,5 Paket Yulaflı Bisküvi
Dolgusu İçin:
500 Gram Labne
4 Adet Yumurta
1 Paket Krema
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
Yaban Mersini
Hazırlanışı
Yulaflı bisküvileri doğrayıcıdan geçirerek toz halinde getiriyoruz. Üzerine tereyağını eritip, döküyoruz. Karıştırarak harmanlıyoruz. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının zeminine yağlı kağıt seriyoruz. Kalıbı fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Bisküvili karışımı kalıba boşaltıyoruz. Elimizle hafiften bastırarak kalıba bisküvileri yerleştiriyoruz. Bisküvilerin üzerinin dümdüz olması gerekmektedir. Ayrı bir tarafta geniş bir kaseye yumurtaları kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kremayı ve labneyi boşaltıyoruz. Karıştırıyoruz. Daha sonra unu ve vanilyayı ekliyoruz. Karıştırıp, kalıptaki bisküvilerin üzerine boşaltıyoruz. Üzerini düzleştiriyoruz. Yaban mersinlerini üzerine serpiştiriyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 1 saat pişiriyoruz. Fakat her fırının ısı derecesi farklı olacağı için fırını sürekli kontrol ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder