Kağıtta Sebzeli Çupra Tarifi
Kağıtta Sebzeli Çupra Tarifi
Malzemeler
4 Çupra1 Patates
2 Limon
1 Soğan
1 Havuç
1 Paket Mantar
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
Defne Yaprağı
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Limonu halka halka kesiyoruz. Mantarları ince ince doğruyoruz. Soğanı da yarım ay şeklinde ince doğruyoruz. Havucu da halka şeklinde ince dilimliyoruz. Patatesin kabuklarını soyup, ince halkalar şeklinde dilimliyoruz. Doğradığımız sebzeleri, patates hariç geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekliyoruz, tüm sebzeleri karıştırıyoruz. Patatesleri ayrı bir tabağa alıyoruz. Çupra balıklarımızı iyice temizleyip, yıkıyoruz. Çupra balıkları yanlamasına ortadan kesilmiş olarak kullanıyoruz. Yanlamasına kesik olan Çupra balıklarının iç kısımlarına değirmenden tuz ve karabiber serpiyoruz. Zeytinyağını döküyoruz. Dilimlediğimiz patateslerden iki dilim yerleştiriyoruz. Patateslerin üzerine hazırladığımız sebze karışımından yerleştiriyoruz. Defne yaprağını ve limon dilimlerini alıyoruz. Balığımızı kapatıyoruz. Balığın sığacağı şekilde yağlı kağıdı tezgaha seriyoruz. Balığı üzerine yerleştirip, sarıyoruz. Tüm balıkları aynı şekilde hazırlayıp, tek tek yağlı kağıtlara sarıyoruz. Sardığımız balıkları fırın tepsisine diziyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında balıklarımızı pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder