Karpuz Şeklinde Salata
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 200 g tavuk göğsü
- 3 adet yumurta
- 150 g kaşar peynir
- 100 g mayonez
- 5-10 adet mürdüm eriği kurusu
Hazırlanışı
İlk önce tavuk göğsünü kaynatalım, pişirelim. Yumurtalarımızı haşlayalım. Tam pişmesi lazım. Piştikten sonra tavuk etimizi küçük küçük doğrayalım. Yumurtaları ve kaşar peynirini rendeden geçirerek tavuk etimizle buluşturalım. Üzerine mürdüm eriği, mayonez ve tuzu da ekleyerek karıştırıp servis tabağına yarım ay şekli vererek salatamızı tabağa yayalım.
Ardından salatamıza karpuz şekli verelim. Salatayı ve kaşar peynirimizi rendeden geçirelim. Domatesleri küçük doğrayalım. Mürdüm eriğimizi de karpuzun çekirdeği gibi makasla doğrayalım. Dışa doğru kenardan rendelenmiş salatayı, malzememizin kenarından serpelim. Sonra karpuzun alt kısmına kaşarımızı serpelim. Domatesleri salatanın üzerine dökerek çekirdeklerimizide koyalım Mevsim salatamız hazır. Görüntüsü ve tadıyla nefisti, tavsiye ediyorum. Misafirleriniz için de değişik bir tarif. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder