Kaşarlı Ekmek Tarifi
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 5 su bardağı tam buğday unu
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- Kekik ve pul biber
Hazırlanışı
Unu yoğurma kabına boşaltıyoruz, maya ve şekeri ilave edip yaklaşık 3 su bardağı ılık su ile hamuru yoğuruyoruz. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. (yapışacak olursa elimize sıvı yağ döküp hamuru toparlaya biliriz)Yaklaşık 45 – 50 dakika sıcak bir ortamda üzerini örterek dinlendiriyoruz. Hamur dinlenirken yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tüm baharatları ilave edip ocağı kapatıyoruz. Soğanlar soğuyunca kaşarları da ilave edip hamuru muza karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine(yapışmaması için irmik serpip)
hamurumuzu yerleştiriyoruz. Susam veya haşhaş serpip 50 dakika kadar dinlendirip 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder