Biberli Ekmek
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 45dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Mayayı 1 çay bardağı şekerli su ile iyice eritiyoruz. Unumuzun içine mayayı, tuzu, sütü, yağı koyup yoğuruyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz. Tepsiyi yağlıyoruz. Hamurdan parçalar koparıp avucumuzun içine yuvarlıyoruz. Tepsimize yerleştiriyoruz. Tepsi dolunca harcımızı kaşıkla sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder