Kıbrıs Ekmeği Tarifi
Kıbrıs Ekmeği Tarifi
Malzemeler
3,5 Su Bardağı UnYarım Paket Yaş Maya
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
5 Dal Yeşil Soğan
1 Tutam Nane
1 Tutam Maydanoz
1 Kase Siyah Zeytin
Su
Tuz
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Hazırlanışı
Maydanozu, taze soğanı ve taze naneyi ince kıyıyoruz. Geniş bir kaseye doğradığımız yeşillikleri alıyoruz. Siyah zeytinleri çekirdeklerini ayıklıyoruz. İnce ince doğruyoruz. Zeytinleri de yeşillklerin üzerine ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Malzemelerin ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yaş mayayı alıyoruz. Mayanın üzerine biraz ılık su döküyoruz. Elimizle mayayı yoğurarak eritiyoruz. Yumurtanın akını karışıma ekleyip, sarısını ayrı bir tabağa alıyoruz. Yumurta sarısını üzeri için kullanacağız. Zeytinyağını ve sütü de ortaya boşaltıyoruz. Tuz serpiyoruz. Unu da ilave ettikten sonra yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su ilave ediyoruz. Hamuru tezgaha alıp, iyice yoğuruyoruz, yuvarlıyoruz. Hamurun üzerine temiz bir havlu örtüp, mayalanmaya bırakıyoruz. 20 dakika kadar hamuru mayalandırdıktan sonra ikiye bölüyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine hamur bezelerini yerleştiriyoruz. Ekmek hamurlarının üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ekmekleri pişmeye bırakıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder