Zeytinyağlı Börülce Tarifi
Zeytinyağlı Börülce Tarifi
Malzemeler
1 Kilogram Taze Börülce4 Adet Domates
2 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Şeker
Hazırlanışı
Börülcelerin uçlarını kesiyoruz. Parçalamadan uzun uzun bırakıyoruz. Börülceleri iyice yıkıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup, minik küpler halinde doğruyoruz. Daha sonra sarımsağı ince kıyıyoruz. Soğanlar küp küp doğruyoruz. Geniş ve yayvan bir tencereye biraz zeytinyağı alıyoruz. Üzerine doğradığımız soğanları alıyoruz. Tahta kaşıkla karıştırarak soğanları kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşene başladıktan sonra sarımsakları alıyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine börülceleri alıyoruz. Karıştırıyoruz. Bir müddet börülceleri kavurduktan sonra üzerine doğradığımız domatesleri de ekliyoruz. Tuz serpiyoruz. Biraz da şeker serpiyoruz. Eğer isterseniz biraz tarçın ve karabiber de ekleyebilirsiniz. Yemeğimiz çok sulu olmayacak. Fakat biraz su ilave ediyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder