Koyun Kemikli Bulgur Pilavı
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı sıcak kemik suyu
- 4 kaşık domates salçası
- 10 kaşık sıvı yağ
- 4 tane arnavut biberi
- 1 büyük boy soğan
Hazırlanışı
1 tane kuru soğanı ince bir şekilde yakmadan kısık ateşte kavuruyoruz. Arnavut biberlerimizi ekliyoruz. Daha sonra 4 kaşık salçamızı da ekliyor ve bir dakikada böyle kavuruyoruz. Sonra üzerine 2 su bardağı bulgurumuzu ilave edip bu karışımı da kavuruyoruz. 2 su bardağı kaynamış su ve 2 su bardağı kaynamış kemik suyundan ilave ediyoruz. (Ben köy bulguru kullanıyorum o yüzden 1′e 2 ölçüde yapıyorum. )1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz ve pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder