Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Mayıs 2014 Çarşamba

Koyun Kemikli Bulgur Pilavı



NefisYemekTarifleri-pDMAYC3Ld


Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 1 saat

Pişirme Süresi: 40dk



Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı sıcak kemik suyu
  • 4 kaşık domates salçası
  • 10 kaşık sıvı yağ
  • 4 tane arnavut biberi
  • 1 büyük boy soğan



Hazırlanışı

1 tane kuru soğanı ince bir şekilde yakmadan kısık ateşte kavuruyoruz. Arnavut biberlerimizi ekliyoruz. Daha sonra 4 kaşık salçamızı da ekliyor ve bir dakikada böyle kavuruyoruz. Sonra üzerine 2 su bardağı bulgurumuzu ilave edip bu karışımı da kavuruyoruz. 2 su bardağı kaynamış su ve 2 su bardağı kaynamış kemik suyundan ilave ediyoruz. (Ben köy bulguru kullanıyorum o yüzden 1′e 2 ölçüde yapıyorum. )1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz ve pişiriyoruz. Afiyet olsun.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz