Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Mayıs 2014 Çarşamba

Tereyağlı Pilav ( Arpa Şehriyeli )



NefisYemekTarifleri-bxpPj91yy

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı kaynamış su (sıcak olmalı)
  • Tuz



Hazırlanışı

Tereyağı eritilir ve önce arpa şehriyeler hafif kavrulur. Yapışmaması için sürekli karıştırılır ve şehriyeler kararmaya dönmeden pirinçler ilave edilir. Pirinçler de kavrulduktan sonra, kaynamış sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz