Kıymalı Bazlama Tarifi
Kıymalı Bazlama Tarifi
Malzemeler
1 Paket Yaş Maya1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un
Arası İçin:
1 Adet Soğan
150 Gram Kıyma
2 Yemek Kaşığı Domates Sosu
Karabiber
Kimyon
Tuz
Hazırlanışı
Kıymalı bazlamayı hazırlamak için ilk önce hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Geniş bir kaseye ılık suyu boşaltıyoruz. Üzerine yaş mayayı alıyoruz. Parmaklarımızla yoğurarak mayayı eritiyoruz. Maya eridikten sonra üzerine sütü ve sıvıyağı boşaltıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Hamurun kıvamına göre de azar azar un ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz. Üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta da kıymalı bazlamanın iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Soğanı küp küp doğruyoruz. Bir kaseye kıymayı alıyoruz. Üzerine soğanı ekliyoruz. Domates sosunu da ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve kimyon serpiyoruz. Yoğuruyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Hamur bezelerinin üzerine un serpip, merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurun yarım ay şeklindeki yarısını hazırladığımız iç harçtan yayıyoruz. Ardından hamuru yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Kapattığımız kenara parmaklarımızla iyice bastırıyoruz. Tüm hamur bezelerini aynı şekilde hazırlıyoruz. Kıymalı bazlamaları pişirmek için geniş bir tavaya sıvıyağ döküyoruz. Yağ kızdıktan sonra hazırladığımız kıymalı bazlamaları alt üst çevirerek kızartıyoruz. Kızarttığımız bazlamaları servis tabağımıza alıyoruz. Çay veya ayranın yanında servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder