Özbek Pilavı Tarifi
Özbek Pilavı Tarifi
Malzemeler
400 Gram Kuşbaşı Kuzu Eti4 Su Bardağı Jasmin Pirinç
1 Adet Soğan
2 Adet Havuç
1 Paket Kuş Üzümü
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı
Havucu kibrit şeklinde ince ince doğruyoruz. Soğanı küp küp doğruyoruz. Geniş ve yayvan bir tencereye biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuşbaşı etleri alıyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Etleri kavrulduktan sonra üzerine doğradığımız soğan ve havuçları ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Sebzeler de kavrulduktan sonra üzerine yıkayıp, suyunu süzdürdüğümüz hasımın pirinçleri ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Kuş üzümlerini de yıkayıp, üzerine ilave ediyoruz. Tuz serpiyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerini 4 parmak geçecek kadar soğuk su döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Burada önemli bir nokta belirtmek gerekirse; tencerenin içine kaşığın sapını batırırsanız su daha çabuk kaynayacaktır. Pilavımız piştikten sonra üzerine havlu peçete koyup, kapağını kapatıyoruz, pilavımızı 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Pilavımızı sevis tabağına ters çevirerek servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder