Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
18 Mayıs 2014 Pazar

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?



NefisYemekTarifleri-MDigNjr0j


Kaç Kişilik: 8-10 kişilik


Hazırlama Süresi: 30dk


Pişirme Süresi: 35dk




Malzemeler


  • 1 paket eti burçak bisküvi
  • 50-60 gram kadar tereyağı
  • 1 su bardağına yakın fındık



Hazırlanışı


Labne peyniri ve şekeri çırpın, nişasta, krema, vanilya, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu çırptığınız karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Daha sonra yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışımı taban üzerine dökün ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerinin çok kızarmamasına dikkat ederek pişirin. Benim fırınımda yaklaşık 35 dakika sürdü pişmesi.

Üzeri için sos;

Her türlü sos hazırlamak için standart olan bir tarif kullanıyorum 1 su bardağı meyve için 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı şeker. Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvam ve tat için su ve şeker ilavesi yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökebilirsiniz. Bu tarif için ben 1 su bardağını tamamlayacak şekilde limon ve portakal suyu karışımı kullandım (Limon çok ekşi olabilirdi :) )

Afiyet Olsun




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz