Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 1 paket eti burçak bisküvi
- 50-60 gram kadar tereyağı
- 1 su bardağına yakın fındık
Hazırlanışı
Labne peyniri ve şekeri çırpın, nişasta, krema, vanilya, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu çırptığınız karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Daha sonra yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışımı taban üzerine dökün ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerinin çok kızarmamasına dikkat ederek pişirin. Benim fırınımda yaklaşık 35 dakika sürdü pişmesi.
Üzeri için sos;
Her türlü sos hazırlamak için standart olan bir tarif kullanıyorum 1 su bardağı meyve için 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı şeker. Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvam ve tat için su ve şeker ilavesi yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökebilirsiniz. Bu tarif için ben 1 su bardağını tamamlayacak şekilde limon ve portakal suyu karışımı kullandım (Limon çok ekşi olabilirdi :) )
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder